25 éves a pécsi német térzene
25 éves a pécsi térzene

Immár több, mint negyedszázada annak, hogy nyári hétvégi esteken magyarországi német térzenei koncertekre gyűlnek össze Pécsett a városban és annak környékén élő német közösség tagjai. Az említett alkalmakkor egy-egy baranyai fúvószenekar ad egyórás műsort. 

E gazdag hagyomány méltó megünneplését a jubileumi 25. évben a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt jobbnak láttuk elhalasztani, így 2022. szeptember 3-ra hívták meg a szervezők – a Pécsi Német Önkormányzat és a pécsi Lenau Ház – mindazokat a zenekarokat, akik a bő 25 év alatt részesei voltak ennek az értékteremtő – és nem mellesleg igen közkedvelt – rendezvénysorozatnak. 10 együttes fogadta el a meghívást, akik Hahn János művészeti vezetésével egy nagyszerű koncerttel örvendeztették meg a közönséget.

Az ünnepi térzenei koncert a Pécs Város Nemzetiségi Tanácsa által szervezett Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivál záróakkordja volt.

Magyarország kormányának támogatásával 2022
Német nyelvű kultúra & kulinária 6.0

Német nyelvű kultúra & kulinária 6.0

" Gyógyír északi szélre " – Színházi est Frank Ildikóval és Andreas Kosekkel Leo Leike és Emmi Rothner soha nem találkoznak, kapcsolatuk – valójában egy szerelmi történet – kizárólag e-mailben alakul ki. Német nyelvű színházi est Frank Ildikó (Theater Jetzt Pécs) és...

bővebben
Német nyelvű kultúra & kulinária 5.0

Német nyelvű kultúra & kulinária 5.0

"Férfiak és nők egyszerűen nem illenek össze" - Loriot-est Frank Ildikóval és Andreas Kosekkel Színházi est ismert és kevésbé ismert jelenetekből és szövegekből Frank Ildikó Eszter (Theater Most, Pécs) és Andreas Kosek (teatro caprile, Bécs) előadásában, majd...

bővebben