„A családok irányába nyitunk“ – Már több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza a Pécsi Német Nap

Német népzenével, néptánccal és népdalokkal, finomságokkal, bábelőadással, kreatív foglalkozásokkal és német nyelvű szentmisével várta a Pécsi Német Önkormányzat 2019. szeptember 14-én a városban élő német közösség tagjait a Koch Valéria Iskolaközpontban.

– A Pécsi Német Önkormányzat már több mint két évtizede szervezi meg a Pécsi Német Napot – hagyományosan szeptember második szombatján; két éve a családokra fókuszálva – hangsúlyozta köszöntőjében Flódung János, a PNÖ elnöke. – Több német szervezetet is megkerestünk – például a Magyarországi Német Gyermekekért Egyesületet, a Magyarországi Német Fiatalok Közösségét, valamint a Lenau Egyesületet –, akik mindnyájan szívesen álltak mellénk, hogy együtt ünnepelhessünk. Elsősorban a családok irányába szeretnénk nyitni, ezért számos játékot és gyermekek számára is érdekes programot hoztunk, de természetesen a többi korosztályt sem hagytuk izgalmas elfoglaltság nélkül.

 

GALERIE >>

TeitschQuiz

TeitschQuiz

Kényelmes kanapé a nappaliban, egy pohár bor és némi rágcsálnivaló, valamint internet-hozzáféréssel ellátott eszközök – mindössze ennyi volt a minimumfeltétele annak, hogy bárki részt vehessen az első TeitschQuizen. És valóban jelentős érdeklődésnek örvendett a pécsi...

bővebben