Népismereti tábor a Koch Valéria Iskolaközpont leendő középiskolás diákjai számára Liptódon

Fiatalok vittek életet a bájos baranyai német falucska, Liptód életébe: a pécsi Koch Valéria Gimnázium 50 leendő kilencedikes tanulója a Pécsi Német Önkormányzat meghívására öt napon át népismereti táborban vett részt a “Jómadár” Ifjúsági Szállóban.

Hagyományos programok – például műhelyfoglalkozások a falu helytörténeti múzeumában, a templomban, magyarországi német táncház, kézműves délután vagy falusimereti verseny – , de szabadidős tevékenységek, sport, filmestek, salsa délután és még sok egyéb program tette felejthetetlenné az ifjúsági tábort.

Az eseménydús napok során köttetett új barátságok ápolása már hamarosan az iskolában is folytatódhat, hiszen a táborban részt vevő fiatalok a következő négy évet a neves pécsi német nemzetiségi gimnáziumban osztály-, illetve diáktársanként töltik majd.

A tábort a Bethlen Gábor Alapkezelő nagylelkű támogatása tette lehetővé.

 

TeitschQuiz

TeitschQuiz

Kényelmes kanapé a nappaliban, egy pohár bor és némi rágcsálnivaló, valamint internet-hozzáféréssel ellátott eszközök – mindössze ennyi volt a minimumfeltétele annak, hogy bárki részt vehessen az első TeitschQuizen. És valóban jelentős érdeklődésnek örvendett a pécsi...

bővebben